Banner

News

Primjena medicinske Titanium žice i medicinski titan štap u kardiovaskularne i cerebrovaskularne Instrumenti za proizvodnju materijala

Apr 13, 2019

Primjeri medicinske titanske žice i medicinskih materijala od legure titana za kardiovaskularne primjene uključuju umjetne srčane zaliske, krvne filtere, srčane pacemakere i pumpe za umjetno srce.

titanium wire (5)1_副本

Njegove glavne prednosti su:


1 visoka čvrstoća, dobra kemijska stabilnost i izvrsna biokompatibilnost;


2 Titan je nemagnetičan i rijetko proizvodi artefakte u MR snimanju magnetskom rezonancijom;


3 NiTi memorijska legura ima elastična svojstva i funkciju oporavka oblika. Vrlo je pogodan za medicinsku primjenu. NiTi legura je martenzitna na niskoj temperaturi (blizu nula stupnjeva), i lako je postati oblik koji se lako uvodi u ljudsko tijelo. Kada se temperatura podigne na tjelesnu temperaturu Kada se promijeni obrnuta faza, vraća se izvorni oblik i stvara se velika povratna sila za obavljanje ortopedskih i potpornih učinaka. U posljednjih nekoliko godina primjena NiTi legura oblika memorije na vaskularne stentove dobila je veliku pozornost. Međutim, NiTi legure mogu rastopiti ione Ni u fiziološkim uvjetima, čime se inducira toksičnost i upalna inverznost. U tu svrhu, istraživači su proveli veliki broj studija modifikacije površine na leguri, glavne metode su površinski inertni premaz, površinska oksidacija, površinska aktivacija i površinsko cijepljenje makromolekula, iako su stajališta različita, ali mogu učinkovito inhibirati Otapanje iona Ni poboljšava otpornost na koroziju i biokompatibilnost NiTi legura.


Prema relevantnim informacijama, učestalost reumatske bolesti srca kod odraslih u Kini je 2,34% do 2,72%, a oko 1,9 milijuna osoba s reumatskom bolesti srca odraslih procjenjuje se prema ukupnoj populaciji. Za valvularnu bolest je potrebno oko 250.000 bolesnika s umjetnom zamjenom srčanih zalistaka, ali stvarni umjetni ventil srca je samo 25.000, a nacionalna potražnja oko 30%. Godišnja potražnja za pejsmejkerom je oko 400.000. Praktični iznos je oko. Prinos od 20.000 jedinica je samo 1%, a nacionalni prinos koronarnih stent proizvoda je relativno visok, dosežući oko 50%.

yunchtitanium Ti bars_副本